Blog

Sex is overrated

Sex is overrated

Vin cu asemenea afirmatie in niste timpuri in care sexul se vinde cel mai bine, asa ca si eu parca m-as contrazice, dar nu, imi mentin afirmatia. Poate ca pentru a intelege sexul, ar trebui  sa ii dam o definitie, deci ce e sexul?

Sexul este o placere, iar ca orice placere se manifesta atat in plan fizic, cat si psihic. Energia sexuala este scrisa in ADN-ul nostru, iar sa luptam impotriva ei mi se pare pe cat de inutil pe atat de nesanatos si nimeni nu a definit asta mai bine decat Freud, intelegand ca orice energie suprimata distorsioneaza indivizii pana in pragul nebuniei sau dereglarii corpului. Nu poti lupta impotriva unui lucru atat de firesc, cum nu poti lupta impotriva placerilor in general. Asa ca propun acceptarea ei.

Intr-o discutie zilele trecute, eu am venit cu o idee revoltatoare pentru unii, spunand cu voce tare ceea ce gandeam, am propus ca oamenii sa umble goi si evident, am intampinat un val de opinii contradictorii.

Cineva mi-a spus ca oamenii o vor lua razna, ca vor incepe sa faca sex oriunde, oricand, ca niste animale. Si ca nu ar mai exista decenta. A nu se intelege gresit, imi plac hainele, dar as vrea sa ma acopar cu ele din placere si nu din decenta, iar aici este diferenta. Cat despre comparatia noastra cu animalele, eu nu am vazut animale ce se imperecheaza oriunde, oricand si haotic, deoarece natura are cursul ei. Dar am vazut oameni alunecand in anomalii sexuale, da, noi cei imbracati, ce vorbim in soapta despre sex. Tot ceea ce este interzis va continua sa fie cel mai atragator lucru din lume, pana cand nu va mai fi interzis.

Oare ar mai tanji oamenii dupa reviste cu corpuri goale, pe care le pastreaza sub pat sau in baie, atunci cand un corp gol ar avea noutatea unei ciorbe de fasole?

Desi vorbim de o societate in care femeia este egala barbatului, doamne fereste ca o femeie sa nu poarte sutien, iar daca aceasta este o persoana publica, vor vui ziarele a doua zi. Si pana la urma de ce? Se scandalizeaza cineva ca barbatilor li se vede pieptul? Cum ramane cu egalitatea intre sexe? Femeile nu au voie sa iasa fara sutien pentru ca ce? –Din cauza formei? A texturii pielii? Oare nu suntem ipocriti?

Suntem departe de a integra sexul si sexualitatea sanatoasa in societatea noastra, desi vedem peste tot deviatiile acestei suprimari.

Sexul este extraordinar si in acelasi timp total natural si obisnuit. Desi sexul sta la baza vietii pe pamant, sexul este folosit de multe persoane ca o forma de control asupra altora, adultii distorsioneaza mintea copiilor, implementandu-le de mici idea ca pornirile sexuale sunt ceva rusinos si ca trebuie sa-si renege dorintele blamate de societate si religie. Si cu toate astea, ne intrebam de ce industria porno inregistreaza o asemenea ascendenta?

Nu putem reprima sexul, pentru ca asta inseamna sa ne reprimam o parte din noi care tanjeste sa iasa la suprafata.

Nu este nimic gresit in idea de sex, iar sexul intregit de iubire este dumnezeire.

Alina Natasa Culea

 

“Moralitatea sexuală… îmi pare foarte demnă de dispreţ.” Freud.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s