Marat

Fragment din romanul “Marat” (the beginning). Despre iubire

Despre iubire. Romanul „Marat”, autor Natașa Alina Culea (scriitor roman).

„Închideți ochii și imaginați-vă pentru o clipă un univers copleșitor pentru el însuși, care a zămislit în vastitate, o intenție numită iubire; intenția a devenit potențial și a luat forma unei sfere plutind lin în spațiu, înaintea timpului. Iubirea nu avea nevoie de nimic, nici de confirmare și nici de recunoaștere, existența ei desăvârșită îi era de ajuns. Și apoi a fost timpul, și a existat clipa, iar iubirea a zărit cu ochii inimii o planetă, în care intențiile se materializau, trăind experiența a ceea ce sunt. Și pentru că exista timpul, iubirea a pândit clipa în care ar putea pătrunde în planeta albastră pentru a trăi experiența a ceea ce este. Bulbul de iubire, într-o mișcare de zvârcolire, s-a născut pe Pământ în picioarele goale, trăind incompletă, divizată, povestea iubirii în lipsa acesteia, așteptând o altă clipă divină în care se va reuni în desăvârșirea ei. Ființele ce populau Pământul aveau suflete neliniștite, iar viețile lor erau precum viețile licuricilor ce credeau că dacă ei luminează, sunt lumină, de aceea aveau vieți scurte.

Toate poveștile încep cu un cuvânt, dar ce cuvânt poate reda înfiriparea unei povești de dragoste imposibil de uitat în această lume albastră? Uneori cuvintele pălesc de rușine, căci doar tăcerea încununează limitarea lor; în tăcere deplină se rostesc necuvinte printre rânduri, ce duc în spate povara dulce a iubirii. Abandonați-vă acestei povești asemeni protagoniștilor ei, pentru a-i gusta nectarul până la ultima picătură, lăsați-vă călăuziți de iubire precum magii sub vraja divină. Povestea începe…

*

-Nu este incredibil ca prima călătorie în afara țării sa fie în China? Acel ținut îndepărtat cu dragoni înaripați, orezării întinse și clopoței de vânt, acel ținut la care am visat adesea, copilă fiind, cu imaginație născând dorințe nomade. În mintea mea, China miroase a ceai de iasomie servit în cești de porțelan delicat, are culoarea drumului roșu al mătăsii; o țară a contrastelor, unde civilizația se împletește cu tradiția într-o melodie prea subtilă pentru a fi auzită de urechile europenilor, progresul ei incredibil pare alchimie pură, repeziciunea cu care China se adaptează timpurilor te buimăcește, și cu toate acestea, este aceeași țară în care ricșa este trasă de un om ce îl cară pe altul, aceeași țară în care familia e sub numărul lui trei, unicul copil, așa cum spune legea, nu cunoște noțiunea de frate și soră, este ori un copil solitar, ori are drept familie lumea toată, nu mă puteam decide… Vedeam China îmbătată de prezent, dar hrănindu-se dintr-un trecut ce nu trecea.

Roman “Marat” – autor: Natasa Alina Culea (scriitor roman). Despre iubire.

Cartea va fi lansata in februarie 2015

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s