Interviuri

Interviu pe blog (Povesti de succes)

Sursa: https://createperfectlife.wordpress.com/2015/01/03/o-conversatie-cu-scriitoarea-natasa-alina-culea/

O conversatie cu scriitoarea Natasa Alina Culea

In noiembrie 2014, a fost lansat romanul “Natasa, barbatii si psihanalistul” al autoarei Natasa Alina Culea, iar acesta este primul ei interviu pentru blogul meu. La inceputul anului  (februarie-martie)2015, aceeasi autoare va lansa cartea “Marat”. Dar pana atunci, sa aflam mai multe despre ea…

Cum ai inceput sa scrii?

Am inceput sa scriu din scoala generala, mai ales poezii. Am participat la cateva cenacluri literare cand eram in liceu, am luat cateva premii, insa doar pentru poezii. In anul 2013 a fost pentru prima data cand m-am gandit serios sa scriu proza, acela a fost inceputul romanului “Natasa, barbatii si psihanalistul”. Am avut norocul ca manuscrisul meu a atras atentia dlui. Vasile Poenaru (scriitor), care mi-a publicat manuscrisul la editura dansului, ePublishers.

Cum iti gasesti inspiratia?

Nu este o singura zi care sa nu ma inspire, nu este suficient de soare sau de frig pentru ca eu sa nu pot scrie; Pot fi singura, pot fi inconjurata de oameni, inspiratia este peste tot; As putea spune ca viata ma inspira, in toate aspectele ei.

Ce le spui viitorilor cititori ai romanului “Natasa, barbatii si psihanalistul”?

In cartea “Natasa barbatii si psihanalistul”, am abordat subiecte destul de controversate precum: relatii dintre barbati si femei, sex, psihanaliza. Este un roman de fictiune, desi s-a dorit initial un roman chick-lit, am avut placuta surpriza sa descopar ca foarte multi barbati sunt interesati de aceasta carte, ceea ce ma bucura. Cert este ca atat femeile cat si barbatii au ceva de invatat din ea, lumea barbatilor vazuta din perspectiva femeii si invers. Cred ca majoritatea preoblemelor in relatii se datoreaza neintelegerii si comunicarii defectuoase intre barbati si femei. Desigur, cel care va face lumina in cele mai multe cazuri in cartea mea, este psihanalistul, unul dintre personajele principale ale romanului.

Poate fi romanul “Natasa, barbatii si psihanalistul” comparat cu “Sex and the city”?

Eu il vad mai complex de atat, deoarece intra in esenta emotiilor. Asta incurajez cititorii sa faca pe tot parcursul romanului, sa intre in contact cu sinele lor, cu emotiile lor, sa nu mai traiasca intr-o societate care sa le striveasca mugurele divin aflat in fiecare. Sexul este abordat preponderant in roman, insa dintr-o perspectiva autentica, personala. Ca si idee de “city”, da, actiunea se petrece in Bucurestiul anilor 2000.

Cine e Natasa din carte?

Natasa este un avatar al meu, dar nu singurul. In romanul “Natasa, barbatii si psihanalistul”, Natasa este o tanara atragatoare prinsa in lumea barbatilor, pe care o descopera mai fascinanta, cu fiecare relatie traita, cu fiecare barbat intalnit, fie ca este vorba de o noapte impreuna sau de cativa ani. Natasa se cauta pe ea, prin relatiile ei, prin sedintele de psihanaliza, sau prin amintirile din copilarie.

Ce imi poti spune despre romanul “Marat”? Cand va fi lansat?

Sunt fericita ca pot scrie acest roman! Romanul “Marat” are in prim plan o poveste de iubire obsedanta, genul de iubire care iti schimba viata pentru totdeauna. In cazul acestei carti, in momentul in care Alina il intalneste pe Marat, viata ei nu mai poate continua ca pana atunci. Povestea dintre cei doi incepe foarte romantic, chiar ca o rescriere a romantismului, dar se transforma curand intr-o obsesie traita la limita realitatii si a ratiunii. Marat este un barbat real, dar si o fantezie in acelasi timp. Ca si in “Natasa, barbatii si psihanalistul” vom avea pe alocuri o lectura erotica, ce va duce idea de erotism pe aripi multidimensionale, atat din punctul de vedere al senzatiilor cat si al emotiilor. Romanul “Marat” va fi lansat in februarie-martie 2015.

Cum arata o zi tipica din viata ta?

Ma trezesc, imi fac ceai (am o adevarata cultura a ceaiului) si ma apuc de scris. Seara ma plimb, citesc alte carti sau vad un film bun, iar acest bun, de multe ori inseamna un film vechi, chiar alb/negru. De 3-4 ori pe saptamana practic Yoga si jogging. Tot ceea ce fac, fac din pasiune.

Care crezi ca sunt pasii esentiali in gasirea menirii personale?

Cred ca primul pas si cel mai important, este sa fii sincer cu tine insuti. Cred ca trebuie sa iti pui niste intrebari care te vor aduce mai aproape de autenticitate, precum:

  • Sunt fericit?
  • Ce mi-ar placea sa schimb la mine?
  • Ce am vrut mereu sa fac si nu am facut din diferite motive?
  • Traiesc in conformitate cu credintele mele sau ale altora?
  • Ce pot face maine pentru a fi mai aproape de ceea ce imi doresc?

Ce planuri de viitor ai?

Nu imi place sa imi fac planuri, decat sa imi stabilesc directii, suficient de mult cat sa stiu incotro ma indrept dar insuficient de detaliate pentru a nu-mi afecta negativ clipa prezenta. Cred ca voi mai scrie cel putin 3 carti si as vrea sa comunic mai mult cu oamenii, sa le pun la dispozitie ceea ce viata m-a invatat pe cai batute. Cel mai mult tin sa fiu fericita, pentru ca daca sunt fericita, inseamna automat ca sunt sanatoasa, ca sunt de folos celor din jur, ca sunt iubita si iubesc, deoarece asta inseamna fericirea pentru mine.

Cum pot fanii tai sa afle mai multe despre tine?

Am un blog pe care scriu si tot acolo se regasesc fragmente din roman si datele mele de contact.

https://lifebynatasha.wordpress.com/

Alina Natasa Culea - scriitoare

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s