Fragment din romanul „Marat”

Fragment din romanul „Marat”. Cartea va fi lansată în februarie 2015.

Autor: Natașa Alina Culea (scriitor român, contemporan)

… Craig dormea profund, cu o jumătate de față afundată în perna de mătase neagră, iar câteva șuvițe de păr îi încadrau fața răzleț. M-am ridicat foarte încet din pat și mi-am ridicat hainele împrăștiate și mototolite de jos. M-am dus la baie și m-am îmbrăcat, fără a închide ușa de tot, deoarece nu voiam să-l trezesc pe Craig, ci să pot fugi în voie de ceea ce făcusem, de acea parte din mine de a cărei existență nu știam. Când am ieșit din baie, el continua să doarmă liniștit, așa că am plecat din cameră închizând ușa fără zgomot. Când am ajuns la recepție, am fost uimită de atitudinea în vervă a personalului, în pofida orei matinale. Am comandat un taxi și-am ajuns acasă; și-aici am descuiat ușa cu grijă, pentru a nu o trezi pe Alessia. Am intrat prima dată în bucătărie, să îmi fac o cafea și-am dat cu ochii de încă un bilet al Alessiei, așezat de data aceasta pe masă, lângă aparatul de cafea, pe care scria:

„… nu știu de ce am impresia că nu pentru a te duce la slujba de noapte ai întârziat azi. Trezește-mă să îmi spui TOT!”

De când mă mutasem cu ea, nu lipsisem niciodată noaptea de acasă. Nu m-am îndurat totuși să o trezesc pe Alessia la acea oră și mi-am făcut o cafea, fumând două țigări una după alta, în timp ce eram aplecată de gânduri deasupra mesei din bucătărie. Voiam să șterg imaginea nopții petrecute cu Craig, care îmi pângărea frumusețea ireală a visului pe care îl trăiam ca și cum ar fi singura realitate care contează. Aș fi vrut să dispară tot, aș fi vrut să-mi ard hainele și desu-urile ca într-o purificare șamanică în care erau expulzați demonii senzualității ce-și făcuseră cuib în sufletul meu ce căuta înălțimi. Am intrat în baie și  m-am spălat de mai multe ori, ca pentru a scăpa de urmele crimei pe care o săvârșisem. Apa foarte rece se prelingea pe pielea mea zgribulită și rezistam impulsului de a ieși de sub jetul de apă. Trebuia să sufăr, pentru fiecare clipă de plăcere, o eternitate de suplicii care să-mi amintească ce-am făcut în noaptea asta. Îmi simțeam povara ca Sisif și-am căzut în genunchi, cu fața îngropată în palme, în timp ce apa continua să mă biciuiască indiferentă.

Când am ieșit din baie, am descoperit-o pe Alessia ce stătea în fotoliu cu o cafea în mână și ochii mari de curiozitate. Expresia ei era încă somnoroasă și era evident că aștepta o explicație de la mine. Speram să nu-mi observe fața răvășită, așa că mi-am schimbat imediat expresia, cu una care se voia liniștită. Trebuie să fiu expertă la asta, ascund de toată lumea trăiri violente ce trebuie să rămână astupate în mine, pentru a nu-i speria pe toți cu rătăcirile mele de la cursul liniștit al vieții. Oare câți oameni trăiesc în bezna halucinațiilor, oare câți m-ar înțelege și ar avea nevoie să le spun, așa cum aș avea eu avea nevoie să aud:

-„Nu există nebunie mai mare, decât să ignori ceea ce simți”.

Oare dacă am auzi toți asta, am umbla goi prin lume cu inimile răsfrânte din piept? Așteptăm o confirmare pentru a fi cine știm noi că suntem?

Zâmbesc.

-Bună dimineața, te-am trezit?… am întrebat-o eu pe Alessia.

girl-581278

 

Sursa photo http://pixabay.com/

Fragment din romanul „Marat”. Cartea va fi lansată în februarie 2015.

Autor: Natașa Alina Culea (scriitor român, contemporan)

7 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s