Lansare cartilor in Moldova. Interviu

Așa cum am promis, revin cu detalii legate de lansarea cărților „Natașa, bărbații și psihanalistul” și „Marat. Iubirea are spini”, în Ungheni, Moldova.

Sincer? Nu ma asteptam la o asemenea primire, la o asemenea deschidere sufletească. Moldova este ca o primăvară, oamenii au sufletul tânăr și foarte multă energie; femeile și fetele sunt foarte cochete, iar eu ador asta!

La eveniment au fost multe tinere, liceene, și m-am simțit ca și cum făceam parte din lumea lor, inocentă și înaripată. Am încredere că fiecare cititor al cărților mele, va ști să aleagă din toate informațiile prezentate, ceea ce i se potrivește. Am încredere în tineri și nu îi privesc cu indulgență, ci cu admirație.

M-au întrebat despre politică, despre părerea mea în legătură cu turbulențele din Moldova, cu alipirea Moldovei de România, despre implicarea Rusiei, Nato…etc., întrebări la care eu am răspuns în felul meu caracteristic, poate puțin naiv, insuficient de informat, dar cu multă iubire. Recunosc, nu am simț patriotic și dacă se cântă imnul României, mă emoționez pentru că simt emoția altora, atât. Repet, Dumnezeu n-a pus garduri între oameni, noi de ce să o facem?! Să nu ne lăsăm manipulați de televizoare, partide politice și alte interese, să nu le facem jocul, pentru că acest joc nu este în favoarea noastră. Am o încredere neștirbită în oameni, cred că s-au trezit și că în curând, umanitatea va prima. Dacă marile puteri și organizațiile financiare vor mai încerca să învrăjbească oamenii și să îi determine să se războiască între ei, vor trebui să o facă ei înșiși. Le urez distracție plăcută! :)))))

Mai pe lângă subiect, trebuie să vă spun că toată lumea mi-a cerut să vin cu dulciuri și vin din Moldova, așa că am fugit prin magazine, puțin dezorientată de valoarea leului moldovenesc. La vamă m-am simțit ca într-un film în care contrabanda este subiectul principal :)) O diversiune din lumea cărților care m-a încântat și amuzat în același timp.

Lăsând politica la o parte, vreau să le mulțumesc organizatorilor evenimentului, pentru tot efortul lor, efort pe care îl apreciez și nu îl voi uita niciodată!

 

Mai jos, imagini și clipuri de la evenimentul din Basarabia.

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s