Blog

„Abecedarul unei vieți noi”, Flavia Apostol

Flavia este ceea ce noi numim generic, o femeie cu carieră. Aceasta prezintă emisiunea Woman TV, difuzată pe canalul Nasul TV.

10168084_885751388118758_4986087864181934720_n

Flavia Apostol – Lansare

Daca așteptați soluții miraculoase la problemele voastre, poate veți fi dezamăgiți de această carte, dacă sunteți dispuși să va alocați timp pentru a ajunge pe podium (singurul loc pe care Flavia il acceptă), atunci această carte poate fi trambulina de care aveți nevoie. Haideți să recunoaștem, toți ne dorim succes, singura diferență este că unii se pierd în scuze și lamentări, iar alții știu că trebuie să depună efort pentru a-l obține, este atât de simplu! Flavia Apostol vă oferă o rețetă de succes, o rețetă scrisă pe aproape 280 de pagini (cu scris mărunt, da?), o carte care oferă soluții și nu se concentrează asupra problemelor, decât pentru a le contura rezolvările.

Perspectiva Flaviei asupra vieții este demnă de laudă, o perspectivă analitică, bazată pe experiențe de viață, o viață trăită și nu simulată. Ca majoritatea oamenilor, Flavia a căutat răspunsuri la alții, dezamăgită s-a întors către ea și a descoperit tot ceea ce are nevoie să știe. Cartea te va învăța și pe tine să te redescoperi, să te iubești, să te accepți și să îți transformi defectele în calități remarcabile pe care le poți utiliza pentru a-ți atinge țelurile.

Pătrunde în universul Flaviei, femeia de succes, femeia frumoasă care te privește prin ecranul televizorului și nu-ți va părea rău. Te previn, vei găsi o perfecționistă căreia îi place să învingă și nu are milă față de leneși și fățarnici. Te-ai angajat pe drumul împlinirii personale? Perfect, asigură-te că ai centura pusă și demarează cu 320 km/h împreună cu autoarea cărții, Flavia Apostol; nu mai este vreme pentru scuze.

Cartea este structurată ordonat, are în spate un bagaj cultural temeinic, este scrisă pentru a fi citită de toată lumea, iar pentru a se face înțeleasă, Flavia exemplifică, te trimite la bibliotecă pentru a citi Zola sau Drumeș, la cinematograf pentru un film ce poate descifra eventuale nelămuriri ce pot fi declanșate în urma lecturii acestei cărți. Crezi că Flavia a ajuns să aibă o carieră căutând scurtături? Nimic mai neadevărat!

Vă ofer pasajele subliniate de mine, pentru a pătrunde în universul cărții „Abecedarul unei vieți noi – Scurtătura spre fericire”:

„Construiește un tabel cu două coloane. Scrie întâi ceea ce ești și după, ceea ce ai vrea să fii”

„Niciodată nu trebuie să abandonăm încrederea în noi înșine. Singura persoană pe care te poți baza ești tu, nimeni altcineva. Prietenii vin și pleacă…”

„Viața nu ține la infinit […] nu știm câtă viață avem pe mosor  […] trebuie să știm să profităm de fiecare moment cu care nu ne vom mai întâlni”

„Fixează-ți un țel, o noimă bine definită  […] și ține-te de el ca timbrul de scrisoare”

„Nu susțin megalomania, dar nici modestia nejustificată nu este virtute”

„Gândește-te la gladiatorii romani  […] win sau perish, deget ridicat sau coborât  […] așa trebuie și tu să gândești”

„Unde mai sunt întâlnirile de pe vremuri când bunicul venea și o scotea pe bunica la prăjituri la Capșa sau la Casata, unde mai sunt bărbații  […] respectuoși și decenți, unde au dispărut poveștile de dragoste?”

„Lasă probabilitatea din viitor pentru certitudinea prezentului”

„Nu-i înțeleg pe cei care afirmă cu mândrie că preferă să fie inteligenți și să nu se preocupe de ceea ce văd. Dragilor, una nu o exclude pe cealaltă”

„Codul bunelor maniere este lectură cu titlu obligatoriu”

„Plictiseala este un motiv pentru infidelitate, dar nu este o scuză”

„Doare mai mult un comportament civilizat decât unul mojic”

Știu că deja v-am convins să cumpărați cartea, cu toate acestea, vreau să redau un pasaj care m-a emoționat foarte mult:

„Pe cine oare nu enervează acele persoane care când aud că ai o problemă  […] se oferă drept exemplu și se poziționează într-o lumină favorabilă? […] Nu o să uit niciodată, aveam șase ani și mama mai avea de trăit câteva luni  […] iar când o prietenă a vizitat-o, i-a spus în mare păsul ei. A făcut-o cu cea mai mare eleganță posibilă  […] și-a păstrat demnitatea, distincția  […]. Cea pe care o considera prietenă a ascultat-o și după, a început să-i spună cât de bine îi merg ei toate și cum se gândește să facă un copil. Îi povestea cât de împlinită este și cum nu a avut niciodată o perioadă mai înfloritoare  […] deși eram mică, înțelegeam perfect că nouă nu ne este bine și că o nenorocire va urma, ne-am îmbrățișat și mă gândeam  […] de ce nu stă situația invers”

 Vă invit, încă o dată în acest weekend, la lectură! După romanul captivant al Dianei Farca, astăzi, cartea Flaviei Apostol, un must pentru oricine aflat în căutarea redescoperirii de sine! De ce? Pentru că Flavia a știut exact ce să facă atunci când viața i-a aruncat lămâi! Ceea ce este cu adevărat extraordinar este faptul că Flavia a ajuns la aceste concluzii la o vârstă fragedă, scriitoarea are doar 26 de ani!

3 thoughts on “„Abecedarul unei vieți noi”, Flavia Apostol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s