Blog

Guest post: Diana Neata

Mi-a placut mult un articol de pe blogul Dianei Neata, pe care vi-l recomand si voua. Este dinamic, amuzant, scris impecabil cu esenta de rom si… mi-a ramas in memorie!

Iată c-am ajuns și acasă, în sfârșit! Weekend-ul ăsta, mă rog, până acum am fost la țară… Nu, nu am fost să mă relaxez, să pozez trandafirii lu’ mamaie, să mă joc cu mâțele, să mă plimb pe câmp, să fac plajă în grădină, să stau sub bolta de vie cu o carte… N-am fost nici la vreo muncă. Am fost de Moși… o sărbătoare celebrată cu mult fast în satul natal al părinților mei. De fapt, fast e puțin spus! La mine la țară Moșii de Vară sunt o sărbătoare tratată cu mult mai multă importanță decât oricare alta… Paștele, un fleac! Crăciunul – o glumă! Înălțarea, Sfânta Maria Mare, etc. – apă de ploaie! Moșii sunt baza!

Totul începe de sâmbătă dimineața… Pe vremuri se împărțeau oale de lut cu apă. Acum se împart căni – cine e mai zgârcit pune apă în ele, dar majoritatea împart suc (neapărat acidulat!!!) sau cafea. Observ că a trecut moda cănilor gradate ce a ținut câteva sezoane bune! Deh, nu ai ce face cu mai mult de una, hai două…

continuare

5 thoughts on “Guest post: Diana Neata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s