Interviuri

Interviu pentru Expresul (Md.)

 Natașa Alina CuleaDe vorbă cu Natașa Alina Culea

S-a născut în orașul Tulcea, România. Locuiește, în prezent, în Sofia, Bulgaria. Este autoare a două romane: ”Natașa. Bărbații și Psihanalistul” și ”Marat. Iubirea are spini”. De Ziua Internațională a Cărții, a fost oaspete de onoare a Bibliotecii ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni. Nu am ratat ocazia s-o invităm la o discuție pe banca ”Expresul”.

Natașa și Alina două poluri diferite
Numele mi l-a pus mama, care provine dintr-o familie ucraineano-poloneză. Eu îmi imaginez că sînt două avatare. Cred că oricine are două fațede. Chiar și în romanele mele… În primul vorbesc despre Natașa,  o persoană impulsivă care creează probleme și turbulențe, pentru că-i plac, și trăiește mai bine așa. În al doilea vorbesc despre Alina, care este sensibilă, poetică și romantică. Eu sunt extrovertită, pot să vorbesc despre mine ușor și asta mă ajută foarte mult. Nu trebuie să-ți fie teamă să afirmi cine ești. Oamenii o să te placă așa cum ești.

Cariera – ”extraordinară alegere”
Am absolvit facultatea de economie. Acum o să scot cîte ceva din casă (zîmbește). Prietenul meu de atunci s-a înscris la facultatea de management și mi s-a părut că acolo erau foarte multe fete drăguțe. Eu, fiind posesivă, m-am dus efectiv pentru asta la aceeași facultate. A fost o decizie ”extraordinară” (spune ironic). Am lucrat în marketing un an, apoi cinci ani –  într-o firmă de management din București, după care am trecut cu traiul în Sofia și mi-am deschis acolo un studio de yoga și pilates. De un an și jumătate doar scriu.

Curajul de a scrie

Vine din copilărie, pe cînd aveam opt ani. În anii de liceu scriam mai mult poezii. De multe ori am fost premiată la concursuri de poezii. Mai serios am început să scriu fiind deja la Sofia. Aici  am avut o perioadă de pauză de la orice și oricine. În momentul acela, am simțit un fel de reconectare cu mine, astfel am început să redau multe în scris.

continuare…

2 thoughts on “Interviu pentru Expresul (Md.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s