Blog

Am gresit

De la o vreme incoace, va tot bat la cap cu autenticitatea. De ce? Eu consider ca in momentul in care suntem sinceri cu noi insine, viata noastra se schimba total. Pana cand nu esti sincer cu tine, nu poti fi sincer cu ceilalti. Sa fii autentic cere curaj, sa fii sincer intr-o lume ca un bal mascat este aproape… sinucidere. Eu voi milita pentru autenticitate si nu obisnuiesc sa ma razgandesc, nu cand vorbim de valori umane in care cred. Pe langa onoare, curaj, adevar…, voi adauga autenticitatea ca adevar personal. Va aduceti aminte de Liberté, égalité, fraternité? Mereu am respectat oamenii care se ridica pentru o idee in care cred, iar daca ideea este una constructiva, cu atat mai bine 🙂

Ieri am postat un citat pe facebook si pentru cateva ore am crezut ca ma reprezinta. M-am inselat.

despre prostie - quote - natasa alina culea

Intre timp, citatul nostru strangea like-uri dupa like-uri, insa ceva ma nemultumea desi nu reuseam sa localizez acest quelque chose. Apoi mi-am dat seama: trecusem in tabara in care mi-am promis sa nu fiu. Criticam neconstructiv, ironic. Acel citat m-a situat pe un podium pe care nu-l voiam, podiumul imaginar al celor care critica si al celor care rad de prostia din jur, un podium pe care multi il escaladeaza zilnic. Libertatea de exprimare a devenit un paravan pentru monstrii care au iesit de sub pat. Doar atat pot face? -Nu, data viitoare citatul meu va fi inspirational, constructiv si… reprezentativ. Nu voi scoate cilicele din sertar si nu ma voi autoflagela, voi avea ingaduinta pentru mine asa cum am si pentru ceilalti. In ciuda likeurilor de care – sa recunoastem – toti suntem dependenti, am sters citatul buclucas si mi-a parut rau ca l-am scris, dar nu mi-a parut rau de lectia pe care am invatat-o.  Gresesti? Admiti – atat de simplu si atat de eliberator!

Cum stii ca nu esti autentic? Urmeaza-ti busola interioara, ce simti? (Voi scrie un articol in care voi vorbi mai pe larg despre aceasta busola de care multi ne-am ratacit si suntem dornici sa ne reconectam).

Cu autenticitate,

Natasa Alina Culea

natasa alina culea autoare

6 thoughts on “Am gresit

  1. Deși mi-a plăcut stilul și ideea de a scrie citatele pe imagini pe care să le distribui, recunosc că mă bucur mai mult să citesc articolul ăsta. E mai greu drumul pe care l-ai ales, dar e singurul care aduce satisfacții reale. Restul sunt iluzii pentru victime (știi tu la ce mă refer). Nice, Natașa! I feel that amazing stuff is getting ready for you to discover!

    Liked by 1 person

  2. chestiunea cu ironia ca fiind neconstructiva este discutabila. am intalnit in carti de psihologie parerea ca ironia este neconstructiva, distrugatoare. cred ca e o greseala si greseala vine din felul cum oamenii reactioneaza la ironie. ei reactioneaza prost pt ca n-o inteleg si sunt suspiciosi ca ironistul isi bate joc de ei. ironia la origine, asa cum o folosea socrate dar si dupa el, avea ca tinta eliberarea de greseli, erori, iluzii, naivitati, pareri confortabile si a gasi adevarul despre noi. ironia este constructiva, sarcasmul si persiflarea sunt distructive, ele sunt confundate, daca mai apare si misto-ul romanesc deja nu se mai distinge nimic. este sarcastic citatul tau din tine:) pt ca, ai dreptate, nu e constructiv.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s