Blog

Liebster Award II

Multumesc pentru intrebari! (blogul Cersetor de zambete)

 • Care sunt planurile tale de viitor?

Oh! Am atat de multe, unele planificate in detaliu si asteptate cu nerabdare. P.S. Rabdarea nu este o virtute din punctul meu de vedere, sau… nu neaparat. Vreau sa imi traduc romanele, le visez ecranizate, vreau sa calatoresc mult, sa scriu in timp ce calatoresc, vreau sa fiu mai aproape de cei care-mi citesc cartile, eventual sa organizam intalniri, workshopuri si… vreau sa creez o comunitate – o comunitate definita prin lucruri in comun si placerea de a fi impreuna, impreuna-impreuna, adica sa locuim intr-un spatiu in care fiecare sa aiba intimidate, dar fiecare sa poate deschide usa si sa-si vada prietenii care se afla doar la cativa metri; imaginati-va beneficiile, sa nu iti fie mereu dor de cineva, sa te duci intr-o vacanta linistit si sa iti poti lasa copilul/animalul de companie in grija cuiva, sustinere din partea celorlalti… este un proiect wow!  Oamenii s-au obisnuit sa fie separati intre ei, sa tina fiecare cu dintii de ceea ce are, eu vreau sa fac opusul, sa impartasim unii cu altii, sa daramam barierele. Poate ca suna idealist, nu-mi pasa 🙂

 • Câte persoane dragi ai fi dispus să sacrifici pentru tine?

Niciuna. Lumea merge pe principiul alb sau negru, dar poate fi si gri, sau alb si negru. Nu este nevoie de niciun sacrificiu uman pentru a ma intregi in vreun fel. Cand spui “sacrificiu”, imi vin in minte numai scene infioratoare din Apocalypto, Doamne fereste!

 • Toată lumea visează la partenerul ideal, cum arată al tău?

Eu mi-am intalnit partenerul ideal, sunt o norocoasa. Arata cat sa-mi ajunga pentru o viata si inca una… si inca una…

 • Dacă ai putea schimba ceva în viața ta, cum le-ai explica celorlalți motivul pentru care nu ai făcut-o?

Nu obisnuiesc sa dau explicatii, sa le ofer din cand in cand – da, dar nu ca pe o justificare, singura mea justificare este fata de mine insami. Asta poate parea putin aspru dar… eu nu cer explicatii din partea altora, ei de ce mi-ar cere mie? Ar fi culmea ca cineva sa aiba nevoie de aprobarea mea pentru a trai cum ii place, n-as vrea o asemenea responsabilitate 🙂  Nu traim pentru ceilalti, traim cu ceilalti.

 • Cum ti-a venit ideea blogului?

Nu mi-a venit. Mi-a fost sugerata de catre o prietena mult mai motivata ca mine, eu doar am pus-o in aplicare. Acum sunt mandra de site-ul meu si stiu ca este vizitat cu drag de multi oameni.

 • Care crezi că este anotimpul creațiilor literare romantice?

Daca nu scriem in orice sezon, avem o problema; una mare. Eu prefer toamna, ador acest anotimp, nu doar pentru ca m-am nascut toamna. Nu are exuberanta primaverii, goliciunea verii, nici neclintirea iernii, dar are eleganta caderii.

 • Care este poetul tău preferat?

Nichita Stanescu. Imi place si Blaga, Baudelaire…

 • Care este cel mai bun moment pentru a scrie? (noaptea sau ziua)

Obisnuiesc sa scriu noaptea, ceea ce este putin peste mana pentru ca uneori sunt prea obosita pentru a scrie.

 • Care a fost momentul perfect din viața ta?

Se zice ca nu exista perfectiune, dar cred ca i-am simtit textura de mai multe ori. Perfectiunea m-a atins, la randul ei, in timpul unor calatorii. Nu stiu exact de ce, dar viata mea are momente de explozie strans corelate cu calatoriile. Traiesc cu sentimentul ca trebuie sa ajung intr-un anume loc dar nu stiu unde. Uneori cred ca l-am gasit, pana acum a fost doar un miraj.

 • Ce gen de artă apreciezi cel mai mult?

Arta in toate manifestarile ei. Frumosul ma subjuga si n-as sti sa traiesc fara aceasta subjugare.

2 thoughts on “Liebster Award II

 1. Băiatul meu care anul viitor dă admitere la Regie, a zis că într-o zi, îmi va ecraniza povestea. Dacă ai răbdare să aștepți, îți promit eu că va ecraniza și poveștile tale. Apropo, mă regăsesc în multe din părerile tale.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s