Blog

Bărbați ideali, amanții literari

Ideea acestui articol mi-a venit de la topul alcătuit de Adrian. Mulțumesc!

Nu știu ce se întâmplă, dar bărbații ideali din cărți nu pot fi egalați de cei din realitate. Mai exact, sunt din emisfere paralele. Este o constatare pseudo-tristă sau, mai degrabă, una resemnată. Amanții ideali sunt cei creați de scriitoare. Cine-i poate egala pe aceștia? Au toți calități cu duiumul, dar cel mai important este că știu să iubească. Da, m-ați auzit bine, o femeie poate ierta orice defect unui bărbat, ba chiar îl iubește tocmai pentru ele, dar va fi mereu femeia bărbatului care știe să o iubească – nu, chiar nu sunt o feministă, deși mi-ar fi plăcut să fiu.

Iată lista bărbaților ideali, ai amanților literari:

pride_2599577b

Mr. Darcy din romanul Mândrie și prejudecată. De ce? Pentru verticalitatea lui, pentru valorile pe care le are, pentru că still waters run deep.

5937c1a91c1b063e2940e3d5c819644b

Vampirul Arrio din seria Nemuritor scrisă de Oana Arion. Vampirii sunt o slăbiciune mai veche de-a mea. Nu știu de ce, dar asociez ideea de sex cu pericol, întuneric, mister… Da, nu vă așteptați să fiu mai complexă de atât, când e vorba de seducție voi leșina și eu unde leșină și celelalte 90% dintre femei. Salutare celor 10%! 🙂 Mă bucur că ați rămas pe baricade, dar nu mă păcăliți cu atitudinea voit afectată.

23870315754_0e65803be9_b

Carlos Oliveira din romanul Nopți la Monaco. Chiar personajul meu (cu toată modestia!). Pentru că am însumat în el tot ceea ce iubesc sau aș putea iubi la un bărbat

rebecca_1940_film_poster

Maxim de Winter din romanul Rebecca. Este el un criminal, dar și Rebecca și-a căutat-o cu lumânarea. Până una-alta, îl ador.

174753-phantom2-l

Erik din Fantoma de la operă a lui Gaston Leroux. Pe acesta chiar îl iubesc pentru defectele lui!

rhett-butler-romantic-male-characters-34261468-547-410

Rhett Butler din romanul Pe aripile vântului pentru combinația genială de simț al umorului cu complexitate în cea mai masculină variantă posibilă.

OK, vă las pe voi să completați lista…

Vă îmbrățișez!

__________________

 

Natașa Alina Culea

Cărți scrise:

pachet-de-autor-natasa-alina-culea-3-volume-3353-2

 

6 thoughts on “Bărbați ideali, amanții literari

  1. Ma bucur ca ti-am starnit imaginatia 🙂
    Dintre cartile pe care le-ai mentionat doar pe unele le-am citit dar vreau clar sa citesc Rebecca. Nu, nu din cauza numelui, m-ai cucerit de la cuvantul criminal folosit sa descrii o carte ce pare de dragoste. 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s