Blog

Cum combați stresul de la serviciu? Metode de relaxare

Cine nu se confruntă cu asta? Majoritatea oamenilor trec prin această problemă. Că stresul dăunează grav sănătății este un fapt mai mult decât cunoscut și nu voi insista pe descrierea grozăviilor pe care le poate declanșa în organism. Ce metode de relaxare am și cum combat stresul:

 1. Accept ideea că munca nu se termină niciodată. Oricât aș vrea, uneori nu am cum să termin tot ceea ce am în lista de task-uri. Câteodată este nevoie de un semnal de alarmă către managerii care sunt prea ocupați, la rândul lor, să observe că aceste sarcini nu sunt distribuite corect.
 2. Îmi iau căștile și fac o pauză binemeritată în care ascult cea mai liniștitoare muzică posibilă. Melodiile în care sunt inserate sunetele delfinilor și ale balenelor sunt, de departe, preferatele mele.
 3. Mă uit la un slide cu imagini din natură. Efectul lor este incredibil. La mine funcționează cel mai bine peisajele exotice de la malul mării.

  This slideshow requires JavaScript.

 4. După ce termin programul de lucru, nu mai vorbesc despre chestiuni legate de serviciu. Nu are nimeni chef să audă la cină despre nervii mei din timpul zilei, iar eu doar aș perpetua această situație.
 5. Scriu, nu doar romane. Am în permanență în geantă o agendă în care îmi notez diverse lucruri, este o metodă excelentă de a te exterioriza. Poți să cultivi un hobby care să te ajute să-ți exteriorizezi emoțiile: pictură, dans, canto, lecții de pian, scris etc.
 6. Mă uit seara la o comedie sau la un show de stand up comedy. Sunt foarte multe în limba română și în engleză (cu subtitrare).
 7. Păstrez pe birou o plantă, iar când ceva mă supără, îmi concentrez atenția exclusiv asupra ei. Da, funcționează. Unii preferă să aibă cactuși pe birou – se spune că absorb radiațiile. Cred că este o idee minunată, mai ales că va supraviețui și atunci când vei fi plecat în concediu.
 8. Nu uit să respir profund. Unul dintre marile avantaje ale practicării unui sport este respirația adâncă. În Yoga, prana, hrana corpului fizic, poate fi accelerată prin inspirație profundă. Beach Yoga 1
 9. Sport. Sport. Mereu. Nu mai este nevoie să adaug aici avantajele sportului, cred că măcar de atâta lucru suntem conștienți. Sportul nu este doar o practică, trebuie să fie un mod de viață.
 10. Sun o prietenă care mă binedispune întotdeauna. Sigur aveți prieteni care au simțul umorului și a căror companie te destind și te determină să vezi viața prin ochelari mai roz.
 11. Beau ceai de mușețel și mentă.
 12. Zâmbesc fără un motiv anume. Se vor întâmpla miracole în jurul tău dacă începi orice conversație cu un zâmbet și folosești cuvinte frumoase atunci când vorbești cu altcineva, eventual cu un coleg enervant.smiling-animals-25

În speranța că acestea idei vă vor fi de folos, vă doresc o zi relaxantă!

___________________________

6 thoughts on “Cum combați stresul de la serviciu? Metode de relaxare

 1. Mă tot gândesc cum aș pute să le aplic. Mă tentează metoda cu muzica relaxantă. Cum ar fi să-mi bag căștile în urechi și să ascult muzică, în loc să mă chinui să explic cum se calculează prețul unui produs elevilor mei? Numai gândindu-mă la asta, mă distrez teribil :).

  Liked by 1 person

 2. saiaj17

  Tari sugestiile, o parte le-am incercat, o parte o sa le incerc. Da, e o mare, mare problema stresul la birou mai ales ca e si ninja, apare fara sa-ti dai seama in unele cazuri 🙂

  Like

 3. Pingback: Cum combați stresul de la serviciu? Metode de relaxare | Site Title

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s