Blog

Ce nu îmi place să văd pe bloguri și ce articole nu citesc?

 Ce mă face să dau click pe un titlu sau să îl ignor?

 • Să începem cu… reclamele. Am toată îngăduința, nu mă deranjează și înțeleg că unii blogeri vor să aibă eforturile recompensate – o dorință absolut firească.
 • Articole formate din câteva cuvinte. Articolul este uneori mai scurt decât titlul. Sincer? Lipsă de respect pentru cititori, cu atât mai mult dacă experimentul se tot repetă.
 • Articole ale bloggerilor care caută cu tot dinadinsul să pară interesanți, abuzând și forțând textele pentru a demonstra fie că au citit dicționarul, fie că au gânduri așa de înalte că nici ei nu le mai înțeleg, alcătuind texte obositoare de formă fără fond.
 • Sfaturi și citate despre viață de la tineri care nu au nici 14 ani. Aici chiar este discutabil și depinde de experiența fiecăruia, dar vârsta este vârstă, iar noi învățăm necontenit. Cuvinte precum: mereu sau eu niciodată, le găsesc din start eronate. Trebuie să te întrebi sinceri ce știai acum cinci ani de zile, vei vedea astfel cam ce vei crede peste alți cinci ani despre ceea ce crezi acum.
 • Texte scrise de bărbați care cunosc slăbiciunile femeilor și le prezintă neadevăruri care le validează disperarea. Acei bărbați adună fane confuze sau „neînțelese” și le duc de nas pe drumul spre nicăieri. Un fel de psihologi de serviciu care aduc deservicii. Dezorientarea afectivă a femeilor este o sursa inepuizabilă pentru astfel de lipitori care au găsit nișa perfectă.
 • Bloggeri care scriu articole pătimașe cu singurul scop de a agăța virtual. Arborează un aer de victimă sau de falsă modestie de toată jena.
 • Bloggeri care nu dau un ban pe textele scrise de alții, dar le laudă excesiv doar pentru că au fost lăudați la rândul lor. Chiar dacă scopul unui blog este de a atrage atenția asupra lui, mai este nevoie să adaug că minciunile sfruntate nu atrag atenția așa cum și-ar dori să o facă și sunt vizibile din avion? Ne plângem de nepotism, dar noi nu suntem în stare să apreciem ceea ce este de apreciat? Chiar totul trebuie să fie un troc mercantil?
 • Versuri scrise de adulți care par a însuma cunoștințele palierului dintre grădiniță și clasa a II-a, scrise cu îndemânarea cu care ar cânta un cimpanzeu la o vioară.
 • Articole cu tone de greșeli gramaticale. Ca să ai un blog nu este musai să fii profesor de limba română, dar nici să nu respecți spațiul dintre cuvinte?!
 • Articole scrise de-a valma, fără o structură logică, fără un obiectiv clar trasat – un ghiveci de cuvinte aleatoare.
 • Articole care dezinformează în loc să informeze. Rețetă? Se alege un titlu bombastic, se mixează cu niște cunoștințe de necultură generală, se spicuiește câte ceva de pe alte bloguri scrise la fel de prost, eventual traduse cu gugăl translate et voilà!
 • Blogurile ME, ME, ME. Really? 😀
 • Last but not least: blogurile plictisitoare în care cineva narează în 2000 de cuvinte cea mai banală chestie ce i s-a întâmplat astăzi. Dap, n-am putea trăi fără a ști asta. Ne-am răsuci în somn. Mda.

Dacă aveți și voi nemulțumiri… chiar vă rog! 

P.S. Cu ceva variații, valabil și pentru alte platforme de socializare. Toată lumea strigă sus și tare despre libera exprimare. Dar despre liberul bun-simț?

_________________________________________

Natașa Alina Culea

15 thoughts on “Ce nu îmi place să văd pe bloguri și ce articole nu citesc?

 1. Vagabondul Dharma

  Sunt prea mulţi bloggeri de genu’, atât de mulţi că blogosfera e foarte compromisă şi e văzută din afară ca un loc ciudat. Nu mă mir de feţele unora cărora le-am spus că am blog şi au rămas cu feţe lungi sau mă întrebau uimiţi, luându-mă de sus, că de ce îmi pierd timpul cu aşa ceva. Asta e, scrii generalităţi despre iubire şi cum vindecă ea rănile şi te adresezi unui public larg. Scrii chestii profunde şi filosofice, foarte greu de înţeles şi ai mult mai puţine vizualizări.

  Prefer varianta a doua, ăia măcar citesc şi îşi bat capul cu ceea ce-am scris.

  Liked by 1 person

 2. Iosif

  Sunt în asentiment cu tot ce ai punctat,desi nu detin nici blog nici cont pe fb,sunt un cititor-comentator pasionat de cunoastere,iubitor de frumos si Adzvar,de valorile iubirii absolute ce depaseste perceptia aparentelor relative,trecatoare,efemere.
  Consider ca unii admin. de blog,(în special barbati) au scopuri altele decât cultivarea valorilor autentice stiintifice,cultural-educative si/sau social-profesionale,etalându-si în fraze si cuvinte pompoase gândurile egoiste,perfide,ipocrite,înselatoare,ascunse Mascate de metafore subtile,ce duc în eroare sufletele inocente neexperimentate,articole lipsite de substanta,esenta nutritiva benefica Sufletului cititorului.oricare ar fi acesta.
  Zile si nopti senine,în Suflet.

  Like

 3. Bună Natașa Alina Culea ! 🙂
  ^ În vremuri ale înșelătoriei universale, a spune ADEVĂRUL , e un act REVOLUȚIONAR ( George Orwell) și de mare CURAJ adaug eu ! 🙂
  Mi-a plăcut cum ai abordat subiectul și ca urmare,
  cu mulțumirile de rigoare,îi voi da republicare ! 🙂
  My Blog
  http://amintiriamintiri.wordpress.com/
  Toate cele bune ! 🙂
  Cu respect,
  Alioșa 🙂

  Liked by 1 person

 4. Pingback: Reguli de bun-simț pe Facebook | Natasa Alina Culea - scriitoare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s