Începutul celui de-al șaselea roman, „Arlechinul”

Unii dintre voi știu deja că am început să scriu un alt roman. Sper să vă placă începutul, cam firav, ce-i drept. Voi fi puțin zgârcită cu acesta 🙂

Cum vom ajunge din Bucureștiul anilor 2000 în Paris (1875), veți vedea/citi curând…

ARLECHIN

img-thing

CAPITOLUL 1

 FERESTRE DESCHISE SPRE CER

O dimineață mohorâtă de noiembrie. Blocurile, încă jilave după o ploaie măruntă, dar insistentă, ca niște piese multicolore de lego, îmbinate neașteptat, se înalță sfidător pe limba străzii. Ferestrele încep să se aprindă una câte una, luminate în nuanțe de galben și argintiu, unele cu draperii, altele cu jaluzele, altele cu geamuri goale, ca o invitație să le descoperi intimitatea desfăcută a casei. Bucureștiul se trezește. Arterele orașului sunt străbătute de mașini cu șoferi care gonesc spre ceva anume, pe jumătate adormiți. Gesturile lor automate, aceleași de ieri, aceleași de mâine, le dau în vileag monotonia în care se scaldă ca într-o baltă călduță, ca un ochi stătut de apă în asfaltul ciobit, care visează uneori să fie o picătură de ocean.

***

Lidia se trezește din somn cu fața boțită pe-o parte din cauza poziției incomode a pernei. Ridică o palmă în fața ochilor ei verzui pentru a împiedica raza de soare care a reușit să străbată jaluzelele groase. Se uită la ceasul atârnat strâmb pe perete și ochii ei se măresc și mai mult.

— Doamne! Am întârziat! Iar o să mă admonesteze cotoroanța!

Cotoroanța este învățătoarea Micăi, iar Mica este fata Lidiei. Sigur că nu o cheamă așa, ci Mihaela, dar maică-sa o strigă mereu Mica. Așa i-a zis din prima zi de viață, atunci când asistenta i-a adus copila în brațe, iar Lidia s-a mirat teribil să vadă un ghemotoc așa de redus ca dimensiuni.

— Doar atât am făcut? După atâta efort? Așa de mică?

Și Mica i-a rămas numele, chiar dacă fetița a crescut și este acum de statură medie, dacă e să o comparăm cu celelalte colege ale ei din clasa a doua.

 

Alte fragmente din cărți (postate pe site):

_____________________

natasa alina culea carti scriitoare romania marat natasa barbatii si psihanalistul, lupii trecutului

 

7 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s