CĂRȚI ANALOGII ANTOLOGII (Marius Andrei):

Visele nu dorm niciodată  „Un deliciu literar ca un vis de iarnă, o sclipire de magie nocturnă în plin realism diurn, o avalanșă necesară, pentru că uneori avem nevoie de ceva dramatic pentru a ne trezi din cotidian și a realiza cine putem fi și care ne sunt idealurile de care am uitat, o boare înghețată ce ne trezește la viață și ne scutură din somnolență sau apatie.  La final, nu poți decât să te întrebi: – M-am trezit din vis sau acum începe visul?”       

DELICATESE LITERARE:

Marat „O poveste intensă, emoții arzătoare, o iubire predestinată, regrete și durere, trăiri și vise. Un roman de o rară sensibilitate, ca un poem dedicat credinței într-o iubire unică, prețioasă cât un milion de trandafiri”

BOOKCAFFE:

Marat „Cine este Marat? Un bărbat greu de găsit, greu de lăsat, imposibil de uitat și de înlocuit. Cartea este un bilet de călătorie. O călătorie fascinantă, surprinzătoare, unică. Te va transforma în totalitate și pentru totdeauna”

BOOKNATION:

„Natașa Alina Culea reușește să creioneze cele mai individualizate personaje din literatura română contemporană; creația ei se desprinde din elegii și drame, devenind un poem arborescent dedicat iubirii. Lupii trecutului impresionează prin tenta de frescă a realității; mai mult decât un roman de dragoste, poate fi considerat un roman psihologic, evidențiind ca niciun altul relațiile interumane”

AMALIA ELENA CONSTANTINESCU (doctor in Filologie, scriitoare, membra a Uniunii Scriitorilor din Romania):

„Pasiune, mister, ratiune, umor fin. O carte fabuloasa! Foc mistuitor, înăbușit după ardere în cenușa vrajbei! Iad? Fetișism? Păcat? Blasfemie? Resemnare? Fiecare e liber să se raporteze la ele, cum crede sau cum poate, în timp ce inocența copilăriei este mișelește pângărită. Oare iubirea rămâne veșnica promisiune? Devine căutare? Devine strigăt? O luptă cu Lupii trecutului, cu iluziile noastre”

GÂNDURILE DINTRE PAGINI:

„Arlechinul” este un roman extrem de complex, cu o acțiune foarte bine construită, în care cititorii descoperă povești frumoase de dragoste și senzaționala istorie și cultură a unor orașe celebre: Paris, Sankt Petesburg, Viena, Londra etc. De asemenea, „Arlechinul” este și extrem de pasional și erotic, cu câteva scene de sex care îți înfierbântă imaginația.

RÂNDURILE EVEI:

Arlechinul „Cartea mi-a oferit o lectură fascinantă, exact așa cum mă așteptam! Să spun, pur și simplu, că mi-a plăcut această carte, ar fi prea puțin și prea nedrept. Mai corect este să spun că povestea mi-a intrat la inimă, mi-a arătat o lume incredibilă, în care frumosul și urâtul se îmbină în cel mai spectaculos mod posibil. Cu siguranță, a fost o lectură memorabilă!”

CITITOR NECUNOSCUT:

Nopți la Monaco „Cu siguranță această autoare nu trebuie să vă lipsească din bibliotecă, indiferent de genul literar preferat, căci măcar primele 50 de pagini vă vor servi drept prilej de introspecție a relațiilor de familie, lecție de viață. Abia aștept să mai citesc și alte cărți ale autoarei, căci îmi voi continua obiceiul de a epuiza tot ce a scris un autor care mi-a plăcut atât de mult”

DELICATESE LITERARE:

Visele nu dorm niciodată „O carte fascinantă, seducătoare, obsedantă. O carte care mi-a oferit o experiență literară aparte, imposibil de încadrat într-un tipar, începând de la titlul cărții și titlurile capitolelor – splendide, inspirat alese – până la minunata copertă care îmbrățișează spectaculoasa poveste”

LITERATURA PE TOCURI:

„Am încercat de multe ori să definesc prin paralelisme exterioare (cu alți scriitori) sau interioare (între un roman al ei și un altul) stilul Natașei. Să îl integrez  într-un curent, într-un gen, într-un format ștanțat de literatură. Dar nu mi-au ieșit decât mici comparații punctuale, aproape forțate, din cauza originalității ei descătușate”

DIANA NEAȚĂ – ILLUSION’S STREET

„Voi înceta vreodată s-o laud pe Natașa Alina Culea? Nu prea cred – la fel cum nu cred că ea se va opri vreodată din a-și uimi cititorii cu scrisul ei metamorfic (am mai spus asta într-o formă sau alta când am mai scris despre cărțile ei, știu… dar ce să faci când fiecare roman e atât de diferit de cel precedent?). Avem de-a face cu un roman psihologic și istoric complex cum nu prea s-a scris în literatura română, nici acum, nici mai înainte. Cine spune că literatura română contemporană e pe o pantă descendentă, poate nu a găsit autorii potriviți – și Natașa Alina Culea face parte din acest grup. Recomand Arlechinul tuturor celor care sunt în căutarea unei lecturi calitative, nu doar să-și crească numărul de cărți citite pe Goodreads”

ELITA ROMÂNIEI

„Creațiile Natașei Culea nu sunt lecturi de relaxare, dar nici cărți polițiste. Faptul că nu premeditează un amalgam de stiluri este dovada concretă a scânteii creativității și implicit a geniului înnăscut. Cea mai recentă carte a sa, Arlechinul, este cea mai complexă realizare deoarece are un substrat fin psihologic, filosofic chiar pe lângă un joc de cronotop între realitatea contemporană și culoarea epocii secolului al XIX-lea. Aici se aseamănă puțin cu scriitorul francez Guillaume Musso care a folosit o tehnică similară în cartea Vei fi acolo?”

MARA MĂDĂLINA

Cărţile Nataşei Alina Culea – poveşti de viaţă pe care trebuie să le citeşti. Cărţile scrise de Nataşa Alina Culea sunt adevărate poveşti deconectante care te îndeamnă la reflecţie, la introspecţie, la analiza propriilor trăiri. Protagonistele creionate de autoare au în ele acea forţă lăuntrică specială care le permite adesea să îşi guverneze destinele  şi să ia decizii riscante. Ce faci atunci când mai ai puţin şi te spânzuri de speranţă? Lecturezi un roman al Nataşei. Romanele autoarei ne demonstrează că există soluţii, că avem puterea de a schimba totul, că suntem capabili oricând să decidem altceva”

Testimonials